kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A Munkacsoport rendezvényei a FÖLD NAPJA alkalmából

Április 20: Tanácskozás a déli autópályáról
Több környezetvédő szervezet képviseletében 36 résztvevő vitatta meg a tervezett dél-magyarországi autópálya várható hatásait. A tanácskozás állásfoglalása szerint a déli autópálya építését — annak súlyos környezeti, társadalmi és gazdasági következményei miatt — meg kell akadályozni, s egyúttal szorgalmazni kell egy déli ,,körvasút'' létesítését. E célok megvalósításának elősegítésére a résztvevők koordinációs bizottságot hoztak létre. A bizottság a következő címeken érhető el:
Haraszthy László, 1124 Budapest, Németvölgyi út 78/B. Tel.: 175-4790
Lukács András, 2041 Budaörs, Pf. 102. Tel.: 153-7154
Schmuck Erzsébet, 1121 Budapest, Költő u. 21. Tel.: 175-0684
Munkánkban számíthatunk a külföldi környezetvédő szervezetek segítségére is — ezt megerősítette Michael Johann, a Greenpeace képviselője, aki a Levegő Munkacsoport meghívására vett részt a tanácskozáson.
Április 21: Nyílt fórum
Mintegy 100 résztvevővel tartottuk meg a nyílt fórumot az Új Városháza dísztermében. A fórumon képviseltetette magát a belügyi (BRFK Közlekedésrendészet), az ipari és kereskedelmi, a környezetvédelmi, a közlekedési és a pénzügyi tárca, valamint a Főpolgármesteri Hivatal, a BKV, az ÁFOR és más intézmények. Délután 3-tól este 7-ig tartott a vita a környezetvédők, a jelen lévő fővárosi lakosok, valamint a hivatalos szervek képviselői között a fővárosi közlekedés által okozott környezetszennyezésről.
Április 22: Demonstráció
A Bocskai útnál rendezett demonstráción a tavalyinál jóval kevesebben vettek részt. A demonstráció után a Levegő Munkacsoport képviselői a Kertészeti Egyetemhez vonultak, ahol a következő petíciót nyújtottuk át Keresztes K. Sándor miniszter úrnak: (lsd. következő cikk)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.