kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Hírek a nagyvilágból

Európai álláspont
Sok politikus és döntéshozó értékeli alul az európaiak igényét a környezetbarát közlekedésre — ezt mutatják ki egy német közlekedéstudományi szakember, Werner Brög vizsgálatai. Brög munkája, melyet az Európa Közösség finanszíroz, kimutatta, hogy az európaiak 59 százaléka érzi úgy, hogy a közúti közlekedés környezeti hatásai már elfogadhatatlanok, 71 százalékuk szerint célravezető lenne a személygépkocsik kitiltása a városközpontokbb1, és 85 százalékuk állna a gyalogosok oldalán, ha összetűzés van a gyalogosok és az autósok között.
Kevesebb parkolóhely — több tömegközlekedés
Egy Franciaországban megjelent tanulmány közvetlen kapcsolatot fedett fel a parkolási lehetőségek és az emberek munkába járásának módja között. A tanulmány kimutatja, hogy azok, akik biztosak abban, hogy lesz parkolóhelyük, 48 százalékban használják az autójukat és csupán 35 százalékuk választja a tömegközlekedési eszközöket, míg azok, akik nem biztosak benne, 66 százalékban használják a tömegközlekedési eszközöket, és csak 18 százalékban a saját autójukat.
(T&E Bulletin, 1992/10)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.