kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
VBB — Egyesületi Hírek

November 15-én, valamint 29-én hétfőn délután 18 órakor találkozunk legközelebb a Széchenyi rakparti irodában. Ha még nem fagytál le a bicóról, nyugodtan gyere a gépeddel. Amikor kaputelefonon felszólsz, akkor jelezd, hogy vigyük le a pincekulcsot neked.
Korábbi találkozásainkról továbbra is készülnek feljegyzések, amelyeket röviden a Kerék-Hírek hasábjain kapnak helyet. Ha valamely téma érdekel, ne habozz felkeresni minket alkalomadtán.
A szeptember 30-i akció után a kérdőívek feldolgozása a legfrissebb tennivaló. Czelfl Kamilla és Csoma Ádám vállalta a kérdések feldolgozását, Iváncsics Laci barátunk pedig azt, hogy felviszi az egészet számítógépre, ha már kész a hozzáillő program.
Vendégünk volt Angyal Mária, az Amszterdami Polgármesteri Hivatalt idehaza képviselő hölgy, akinek bemutattuk az egyesületet, majd elmondtuk, mi mindenben tudna nekünk segíteni Amszterdam. Felvetettük a szakember cserét, a térkép újabb kiadását, valamint a biciklis TV-reklám ötletét.
A kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében a három illetékes minisztériumhoz fordulunk, hogy elviekben támogassák egy kerékpáros reklámfilm elkészülését, valamint anyagiakkal a TV-ben való megjelenését. Kőhalmi István vállalta a levelek megfogalmazását.
A Budapesti Közlekedési Fórum munkájában való részvételre felkérték egyesületünket is. A Fórum konszenzuson alapuló ajánlásai a Főpolgármesteri Hivatal és a Fővárosi Közgyűlés elé kerülnek majd. Kőhalmi Istvánt, Gyenge Zsoltot mint lakossági csoport képviselőit, valamint Balogh Gábort mint szakértőt delegáltuk, és nagyon reméljük, hogy módunkban lesz a főváros egészét érintő közlekedési elképzelésekbe bepillantanunk, ne adj isten kerékpáros szemmel alakítani azt.
A IV. kerület "kerékpárbarát mintaterületté" alakítása, mint egy modellkísérlet terep szerepel a főváros asztalán. November első egy hetében holland delegáció érkezett Budapestre, hogy szakértelmével, tapasztalatával segítse a sokoldalú egyeztetéseket igénylő, jövőbe mutató tervet.
A nemzetközi szervezetünktől érkezett frissiben:
A biciklisek fejét védő bukósisakról európai szabvány készül. Akit ennek a szabványnak a hazai helyzete érdekel, és van kedve a német, illetve angol nyelvű szakmai anyagot elolvasni, esetleg a munkába bekapcsolódni, szeretettel várjuk,
Keresik a használt kerékpárok kelet-európai forgalmazása iránt érdeklődő emberkéket (nemcsak a pénz végett). Dániai, már gazdátlannak nyilvánított gépek, alkatrészek összeszerelése új biciklivé, majd hazai forgalmazása van kialakulóban. Érdeklődj az irodában, akkor is, ha ötleted van, akkor is, ha együttműködni szeretnél!



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.