kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Demszky Gábor azt üzente, elfogyott a levegője (Budapestnek)

Január elején körlevél érkezett a budapesti cégekhez a főpolgármestertől, melyben a munkahelyükre autóval közlekedőket kérte meg, hogy tekintettel a szmogveszélyre kerüljék el szokásos járművüket és válasszanak helyette tömegközlekedési eszközöket.
Örülünk a kezdeményezésnek, s reméljük, hogy hamarosan újabb levél követi, amelyben a főpolgármester nemcsak egy rövid időszakra, hanem egész évben javasolja a személyautó mellőzését...
Sajnáljuk továbbá, hogy a levélben fel sem merült a kerékpározás lehetősége.
Bennünk viszont annál is inkább, mert a Trabant és Wartburg lecserélése kapcsán indított fővárosi Zöldütemű programba beleillene, hogy a kocsitulajdonosok ne csak új kocsijukat kapják kedvezményesen, vagy a tömegközlekedési bérletszelvényt, ha leadják kétüteműjüket, hanem biciklit is választhassanak. Egy novemberi tárgyaláson ezt a Környezetvédelmi Ügyosztály illetékesének el is mondtuk, aki ezt helyeselte és továbbította. Olyannyira, hogy Meleg Zoltán ügyosztályvezető be is terjesztette a tisztelt fővárosi képviselők elé ezt a javaslatot, ám a városatyák elvetették!!!
Kár. Úgy látszik, szerintük még van büdöspestnek levegője, igaz, hogy szmogos, egészségtelen, de magyar...

S. Nagy Andrea


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.