kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Mit ér a hibiszkuszfa?


Volt egyszer egy gyönyörű kert egy régi, körfolyosós házban. Már lassan két év telt el azóta, hogy a vízvezeték-szerelés áldozata lett. A lakók azóta is siratják, és próbálnak legalább kártérítéshez jutni — ami persze nem helyettesíti a fél évszázados növényzetet —, de ez idáig semmi eredmény.
Az óbudai Lajos u. 104. száma alatt tavalyelőtt nyáron felújították a vízvezetékeket. A lakók örömébe sajnos üröm is vegyült, látva, hogy az általuk évtizedeken át gondozott bokrokat a vízvezetékszerelők néhány óra leforgása alatt elpusztították. "Ötven év munkáját és anyagi áldozatát egy nap alatt tették tönkre" — írja az egyik lakó panaszlevelében. — "Ötvenéves fehér, virágzó hibiszkuszfát, hortenziákat, orgonát, aranyesőt, rózsát stb. úgy dobtak ki, illetve hányták rá a törmeléket, mintha szemét volna."
A ház egyik lakója, Molnár Mária — aki időközben megbízást kapott a kert gondozására — arról panaszkodott, hogy nem csupán az épületgépészeti munkákat végző Celer Kft. felől tapasztalt közömbösséget és brutalitást a kert virágaival szemben, hanem egyes lakóktól is. Nehéz megvédeni a növényzetet azoktól, akik szeretnék a helyet "hasznosabban" kihasználni, hiszen ártani csak egy pillanat műve, míg a növények nevelgetése hosszú folyamat.

Mikola Klára


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.