kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Továbbképzés pedagógusoknak

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Öko-Fórum Alapítvány Dr. Victor András Vezetésével "Tanterv-korrekció és környezeti nevelés" címmel továbbképzést szervez tanítók és tanárok részére. A Művelődési és Közoktatási Minisztérium által az 1998/99-es tanévre elfogadott 30 órás pedagógus-továbbképzés felkészít a helyi tanterv környezeti szempontú korrekciójára, valamint bemutatja a környezeti nevelés korszerű szemléleti és módszertani ismereteit, beépítve különböző svájci tapasztalatokat.
A továbbképzés két helyszínen kerül megrendezésre. Az első háromnapos foglalkozást 1998. november 6—7—8-án tartják Tokajban, illetve november 13—14—15-én Kaposváron. A második alkalom 1999 márciusában lesz. A két foglalkozás között egyéni munka folyik. A hallgatók záródolgozatot készítenek, és a továbbképzésről tanusítványt kapnak.
A hatnapos tanfolyam részvételi díja 25 000 Ft (ami magában foglalja a szállás, az étkezés és a kiadványok költségeit is).
Olyan — egy iskola életében szerepet vállaló — szülők jelentkezését is várjuk, akik az adott iskola pedagógusával együtt jönnének a továbbképzésre. A szülők részvételi költségeinek támogatására pályázatot adtunk be.
Jelentkezni lehet szeptember 11-ig a Magyar Környezeti Nevelési Egyesületnél (1088 Budapest, Baross u. 13.) vagy az Öko-Fórum Alapítványnál (1386 Budapest, Pf. 986.). További felvilágosítás: 270-0555/265.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.