kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A humánökológia klubja

"És nem hagyhatjuk abba a kutatást És az lesz a kutatásunk vége, Ha megérkezünk oda, ahonnan elindultunk És először ismerjük föl azt a helyet." T. S. Eliot: Négy kvartett
1990-ben a PEACE PEN-tollaim bevételéből hoztam létre a Zöld Pont Alapítványt. Az alapítvány célja ember és természet együttélésének tanulása és tanítása.
1991-ben Amerikába utaztam, ahol New Orleanstól San Franciscóig jó néhány egyetemen és más fórumon művészetet tanítottam.
1995-ben Palo Altóban találtam rá a Magic ökológiai iskolára, és azóta velük dolgozom. Alapvető kérdésekkel foglalkozunk:
· Milyenek az emberi kapcsolataink?
· Milyen a kapcsolatunk a természettel?
· Mit jelent az, hogy jól élni?
· Milyen alapon dönthetjük el ezeket?
Az iskola és a háztartás, amit visznek, derűt sugároz. A házban és az emberek fejében rend van. A jó emberi kapcsolat és a természettel való harmonikus együttélés nem csupán tananyag, hanem mindennapos gyakorlat.
Néhány budapesti barátommal elhatároztuk, hogy a Zöld Pont Alapítványt felélesztjük, és a Palo Altoi Magic iskolával együttműködve létrehozzuk a budapesti Humánökológia Klubot. Adományokat és természetbeli juttatásokat (teáscsészék, zene stb.) várunk.
Ortutay Tamás
Telefon: 368-1731.
Drótposta: palma@drotposta.hu



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.