kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Fórum a környezeti ártalmakról

Az Egyesület a Környezet-Egészségügyért 1999. december 1-jén alakult. Alapvető célja, hogy oktatás keretében, mindenkinek közérthető, szakszerű formában feltárja a környezeti ártalmak — így a levegőszennyezés — hatását az élővilágra, és ezen keresztül is az emberi szervezet működésére. Ezzel azt az űrt szeretné áthidalni, ami jelenleg az aktuális környezet-egészségügyi kérdésekben a szakmai fórumok és a továbbképzések tudásszínvonala és a nem szakemberek tájékozatlansága között húzódik.
Feladata, hogy széleskörű közigazgatási és szakmai tájékozódás utánfeltárja az egészséget veszélyeztető ártalmak valós megelőzési, csökkentési és kiszűrési lehetőségeit, és szorgalmazza a gyakorlati megvalósítást a lakosság körében.
Az Egyesület 2000. május 18-án 17:30-kor lakossági fórumot rendez a Berzsenyi Dániel Gimnázium előadótermében (1133 Budapest, Kárpát u. 49—53.).
A fórum kerekasztal-beszélgetéssel indul, melynek irányítója Dr. Tóth Szabolcs. Résztvevői Bayer Ilona, az MTV főmunkatársa, dr. Berencsi György orvos, virológus, bakteriológus szakértő, dr. Nagy Attila állatorvos, járványügyi szakértő, dr. Nékám Kristóf orvos, allergiológiai és ellenállásképesség szakértő, Vasteleki Péter kinológus, vakvezető kutyák oktatója. Vetítésre kerül Bayer Ilona ?Környezet és Egészség" című filmje az MTV tavaly megszűnt Zöld Hullám sorozatából.
Vendégek: Országgyűlési Képviselők, a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságainak vezetői, ügyosztályainak szakértői, a XIII. kerületi Önkormányzat illetékes bizottságainak vezetői, ügyosztályainak szakértői, újságírók.
Dr. Tóth Szabolcsné Egyesület a Környezet-Egészségügyért 1133 Budapest, Pozsonyi út 44. III./3. Telefon: 340-9611 Fax: 350-2728.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.