kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Tuti, hogy segítenek!

A Turista és Természetjáró Információs Egyesület segítséget nyújt gyalogos, kerékpáros és barlangász túrákhoz tájegységek, települések és nehézségi fokozatok szerint. Térképekkel, leírásokkal és egyéb kiadványokkal segítik az egyéni kívánságok megvalósítását. Szállásnyilvántartásukkal segítenek olcsó szállást találni az adott területen. Ezenkívül rengeteg gyakorlati tanáccsal szolgálnak az utazáshoz, szervezéshez. Alapismereti gyalogos természetjáró oktatást is vállalnak (turistatérkép, tájfutó térkép ismerete stb.).
Rendszeresen megtartják a Tuti Kupát, ahol tájfutó térkép segítségével tájékozódnak a résztvevők, az állomásokon pedig különféle kapcsolódó feladatok várnak rájuk (pl. növények felismerése, turistaút-jelek, egészségügyi ismeretek stb.)
Idén először megszervezik a Tuti-klub találkozót Telkibányán, elsősorban iskolásoknak.
Iskolákban diavetítéses előadásokat is tartanak, amelyek segítségével előkészítik a gyerekeket a táborozásra, természetjárásra.
Szintén az egyesület pályázata alapján nyílik alkalom rá, hogy 2001-ben Tiszadobon nemzetközi kerékpáros találkozó kerülhessen megrendezésre.
További felvilágosítás: 260-9948. Levélcím: 1102 Budapest, Harmat u. 10-12. VI. lh. II/50



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.