kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Cédrus

Majdnem egy évig szünetelt a Cédrus — ökológia — kultúra — oktatás című folyóirat kiadása. Miután sikerült biztosítani a megjelenéshez szükséges anyagi hátteret, márciustól újra Önök elé kerül a lap!
Csontváry "Zarándoklat a cédrushoz" c. festménye kifejezi ars poeticánkat: a természettől tanulni vágyó, arra tisztelettel felnéző, ugyanakkor egymás kezét fogva a saját világát meg nem tagadó emberről szól.
A Cédrus az ökológiai kultúra széles körű terjesztése mellett a környezeti nevelés különböző színterein dolgozó pedagógusok szakmai igényeinek kielégítésére is törekszik. Külön hangsúlyt fektet az ember-környezet viszony tudományos, filozófiai és művészeti vetületeinek párhuzamos és egymásra referáló megjelenítésére. Keresi és közérthetően bemutatja azokat a lehetőségeket, kísérleteket, példákat, amelyek az elméleti elgondolásoktól a gyakorlati megvalósulásig vezethetnek. Példákkal illusztrálja, hogy a környezettudatos attitűd — személyes, családi és kisközösségi szinteken csakúgy, mint a pedagógiában — lefordítható a cselekvés szintjére.
A Cédrus utcai terjesztésre egyelőre még nem kerül, megrendelhető a szerkesztőség címén: 1035 Budapest, Miklós tér 1. Tel.: 367-84-30, fax: 368-8002, e-mail: cedrus@okfa.hu
A Cédrus várja az Önök írásait, fotóit, javaslatait. Örülnénk gyermekírásoknak, gyermekrajzoknak is. Önkéntes terjesztők jelentkezését szívesen vesszük.
A Cédrus szerkesztősége



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.