kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A zala-völgyi aktív (kerékpáros) turizmus fejlesztése


A Nyugat-Dunántúli kerékpáros (minta)régión belül elkészült és felhasználás céljából átadásra került az érintettek részére a "Kerékpáros Turisztikai Fejlesztési Terv a Zala völgyében" című tanulmány, illetve Zalaegerszeg Kerékpár-turisztikai Fejlesztési Koncepciója. Zalabér és Zalalövő között huszonkét Zala-völgyi települést, közöttük a megyeszékhely Zalaegerszeget fűzi fel az a 113 km hosszú kerékpáros kirándulóút, amely a Zala-folyó mentén, annak mindkét oldalán, egy ún. zöld folyosót biztosít az aktív turisták részére. Ennek megvalósíthatósági tervét a Zalaegerszeg Környezeti Kultúrájáért Alapítvány (ZKKA) készíttette el, Phare CBC támogatás felhasználásával. A régióban nagy terepismerettel rendelkező (korábban a Zalalövői Kerékpáros Centrum tanulmánytervét is elkészítő) Tandem Közlekedésszervező Mérnöki Iroda munkatársai részletes és szakszerű vizsgálati dokumentációt adtak át a helyi döntéshozóknak.
A helyi kerékpárosokat és a majdani használókat képviselő Egerszegi Bringa Klub (EBK) tagjai jó ajánlásnak tartják ezt a tervet, amit szerencsés módon egészít ki a megyeszékhely most elkészült kerékpár-turisztikai koncepciója. A bringások "egyetlen" szívfájdalma, hogy ezek a tervek illedelmesen hallgatnak arról a "szégyenfoltról", hogy Zalaegerszeg belvárosi része (e mintarégióban nem éppen mintaszerűen) még mindig tiltott terület a kerékpárosok számára.
(BringaInfo)



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.