kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Lát-Határ Összművészeti Fesztivál


Szigetvár, 2003. június 25—29.
A fesztivál főrendezője, a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület 1998-ban alakult olyan fiatalok részvételével, akik új utakat keresve vállalkoztak Szigetvár város kulturális életének fellendítésére. Az egyesület létrehozása óta eltelt időszakban a közösségi és művészeti élet különböző szegmenseiben rendeztünk programokat. Közel ötven kiállítás, szimpózium, három képzőművészeti alkotótábor megszervezése fűződik az Egyesület nevéhez, és idén már negyedik alkalommal szervezzük meg a Lát-Határ Összművészeti Fesztivált.
Idén a fesztivál június 25—29. között a szigetvári Zrínyi Várban zajlik, de lesznek programok a Vigadóban, a Bárka Kávézóban, a Zrínyi téren és a Moziban is.
Az idei Lát-Határ Összművészeti Fesztivál főbb fellépői, résztvevői lesznek többek között a Boban Markoviè Orkestar (Szerbia), a Ghymes (SK/HU), az Amorf Ördögök, DJ Palotai, a Korai's Banditos és a Persona Non Grata. A hazai képzőművészeti élet egyik fontos eseményének szánják a Nemzetközi Elektrografikai Kiállítást és Szimpóziumot, és remélhetőleg a reggeltől estig tartó filmvetítések, a népi kézművesek kirakodóvására és foglalkozásai valamint a Janus Egyetemi Színpad társulatának előadásai is komoly vonzerőt jelentenek a fesztivál leendő közönsége számára.
Idén egy zöld „Civil Falu" is létesül a fesztivál ideje alatt, részben a Levegő Munkacsoport és még sok más zöldszervezet szervezésében — a fesztivál egy külön szigeteként —, rengeteg aktuális, a környezetvédelmet és a környezetbarát életmódot propagáló program (beszélgetések, viták, előadások, hulladékgyűjtés, filmvetítések, kiállítások, kézműves foglalkozások, vetélkedők, koncertek stb.) fog zajlani.JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.