kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÖNYVAJÁNLÓ
Megjelent A világ helyzete 2003. évi kötete!


Az 1975-ben független intézetként alakult washingtoni Worldwatch Institute díjnyertes kutatócsoportja ismét nagyító alá veszi a világ előtt álló legnehezebb feladatot: hogyan építhetünk fel egy környezeti szempontból fenntartható gazdaságot, mielőtt még tartós kárt tennénk a világ civilizációját fenntartó természeti rendszerekben. Míg A világ helyzete 2002. évi kötete a johannesburgi csúcstalálkozó napirendjéről szólt, a 2003. évi kötet alapjául a szerzők ottani tapasztalatai szolgálnak. A johannesburgi csúcstalálkozó sokat elárult abból, hogy hol tart a világpolitika a fenntartható fejlődés súlyos problémáinak kezelésében, és közvetlenebbül megmutatta azt is, hogy a világ tekintélyes része hogyan él, és milyen súlyosan érinti az embereket a szegénység és a környezeti hanyatlás hatványozódása.
A Föld Napja Alapítvány 1991 óta évről évre A világ helyzete sorozat magyar nyelvű kiadásával járul hozzá a fenntartható fejlődés helyreállításához. Az alapítványról és kiadványairól a http://www.fna.hu honlapon tájékozódhatnak.
A kötet kapható a nagyobb könyvesboltokban, az Ökoszolgálat (Budapest, V., Vadász u. 29.) és a Környezetvédelmi Minisztérium (Budapest, I., Fő u. 44—50.) Zöld Boltjában. Ára: 1700 Ft
JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.