kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Vállalkozói példák a házhoz szállítási szolgálatra

Ha a házhoz szállítással több kereskedés bíz meg egy szállítóvállalatot, akkor a szállítási utak optimalizálhatók. Mivel a taxivállalatoknak megvan a megfelelő infrastruktúrájuk, a házhoz szállítással jól ki tudják a kínálatukat egészíteni. Így például Grazban a 878-as rádiótaxi-központ saját társaságot alapított, amely egy kisteherautóval vállalja az áruk hazaszállítását akármelyik áruházból. Feldkirch közös hirdetésre alakult vállalkozói egyesülése egy taxi-vállalkozóval kötött házhoz szállítási szerződést, amelyhez máris több kereskedő csatlakozott. Az árukat nemcsak a városon belül, de a környező településekre is elviszik, a távolságtól függő díjazásért.
1995-ben, próbaképpen a karácsonyi bevásárlásokhoz, Hamburgban a Der Kurier futárszolgálata a kiskereskedők országos szövetségével közösen egy „Shop & go” (Ugorj be vásárolni, majd folytasd az utad!) elnevezésű szolgálatot kínált a vevőknek. 10 márkáért több mint 800 üzletből lehetett a megvásárolt árut hazahozatni. A kezdeti sikerek után ezt a szolgáltatást tovább kívánják fejleszteni.



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.