kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Állásfoglalás az autópálya törvényről

A Környezeti Management és Jog Egyesület és a Levegő Munkacsoport kezdeményezésére az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak a társadalmi szervezetek által delegált tagjai állásfoglalást fogadtak el a gyorsforgalmi közúthálózat fejlesztéséről szóló törvényjavaslatról. Ebben kijelentik, hogy a hazai autópálya-építési program súlyosan veszélyezteti hazánk környezeti állapotát és növeli a társadalmi feszültségeket, miközben egyáltalán nem bizonyított, hogy kedvezően hat az ország versenyképességére. Olyan közlekedéspolitika megvalósítását segíti elő, amely az Európai Unió és az OECD szerint is fenntarthatatlan. Meggyőződésük, hogy az autópálya-építésre előirányzott hatalmas összegek értelmesebb célokra történő felhasználása szolgálná hazánk valódi érdekeit. A törvényjavaslat súlyos tartalmi hibái nem kevésbé súlyos alkotmányos és jogi hibákkal társulnak. Amennyiben az országgyűlés megszavazza ezt a törvényt, akkor az autópályák ezentúl nem csak erdőkön és érintetlen természeti területen fognak átgázolni, hanem alkotmányos jogokon és az államigazgatás általános szabályain is.
Az állásfoglalás teljes szövege a http://www.levego.hu/kiadvany/autopaly_torvjav_031111_okt.htm Internet címen található.

Lukács András


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.