kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
Tüntetés és petíció


Katona Tamás, a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára
átveszi a környezetvédők petícióját.
A Levegő Munkacsoport és a Magyar Természetvédők Szövetsége kezdeményezésére október 28-án több zöld szervezet tüntetést tartott Budapesten egy ésszerűbb állami költségvetés érdekében. A tüntetők 17 civil szervezet aláírásával petíciót nyújtottak át Medgyessy Péter miniszterelnöknek címezve, amelyben követelték, hogy ne kerüljön sor pénzügyi megszorításokra a környezet- és természetvédelmi szerveknél, továbbá hogy az autópálya-építések helyett a tömegközlekedésnek és a vasútnak biztosítsanak többletforrásokat. A petíciót átvevő Katona Tamás helyettes államtitkár egy héttel később irodájában fogadta Lukács Andrást, ahol lehetőség nyílt a nézetek részletesebb kifejtésére. (A petíció szövege a http://www.levego.hu/sajto/2003/Peticio_kolts.htm , a megbeszélésről készült emlékeztető a http://www.levego.hu/kiadvany/kt_eml031104.htm Internet címen olvasható.)

„Több pénzt a környezetvédelemnek, kevesebbet a környezetpusztításnak!” „Kamionok helyett vasutat!” „Luxus lesz a tömegközlekedés?” „Nem akarunk több adót fizetni az autópálya-építésekért!” „Miniszterelnök Úr, emlékezzen a vállalásaira!” – egyebek mellett ezeket a követeléseket lehetett olvasni a tüntetők tábláin.

Lukács András


JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.