kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
KÖNYVAJÁNLÓ

Láng István: A fenntartható fejlődés Johannesburg után

A neves akadémikus könyve végigkíséri a legjelentősebb nemzetközi környezetvédelmi eseményeket a környezetvédelem szó köztudatba kerülésétől napjainkig. Részletesen tárgyal olyan fogalmakat, mint a globális klímaváltozás és a fenntartható fejlődés. Ír az Európai Unión belüli elvekről és az elmúlt konferenciák eredményeiről ebben a témakörben, valamint a magyarországi feladatokról.
A laikus olvasó is hasznosan forgathatja ezt a könyvet, de a témában jártasabbak számára is jó összefoglaló irodalom.
Dr. Woynarovich Elek:Vizeinkről mindenkinek

Az ismert halbiológus professzor azt hangoztatja, hogy a szennyezetlen édesvíz a XXI. század értékes hiánycikke lesz. A halak és más édesvízi élőlények vizsgálatával sokat tudhatunk meg az adott víz állapotáról, hiszen a halak a víz minőségének közvetlen észlelői és javítói. Viselkedésükkel és pusztulásukkal annak „jelentői”.
Az író részletesen ír a szennyvizek élővizekre gyakorolt hatásáról. Mivel a hatás súlyossága nem csupán a szennyvíz mennyiségétől, hanem többek között még a víz áramlásától és a meder formájától is függ, máris ott vagyunk a vízerőművek problémájánál: hogyan befolyásolják a gátak a vízminőség alakulását.
Szintén szó esik a természetes vizeink minőségéről, a könyv végigköveti az utóbbi fél évszázad változásait, elemzi azok okait.
A könyvek beszerezhetők a nagyobb könyvesboltokban. További tájékoztatás a kiadó honlapján: http://www.agroinform.com



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.