kapcsolatlélegzetnyi hírlevélgyorskeresés
Loading
A hónap Citrom-díja


E havi citrom-díjra javaslom a TELE snack-et, melynek csomagolásán, vastagon szedve a következő felirat áll: „természetes alapanyagokat tartalmazó könnyű, ropogós snack, mely hozzájárul a vidám pillanatokhoz”. Ha megnézem az apróbb betűkkel nyomtatott összetételt, kiderül, hogy azok között a bizonyos természetes alapanyagok között térfogatnövelő szerek, enzim és lisztkezelő szerepel. Hát ennyit érdemel a fogyasztó? Ami pedig a vidám pillanatokat illeti, erős túlzásnak tartom, hogy ennek a sós ropogtatnivalónak sok köze lenne hozzá.
Bár, ha mai ízlésvilággal rendelkeznék, és igazi trendi lennék, „tudnám”, mi a jó nekem. A hajfestéktől szép, a szemránckrémtől egészséges, a tusfürdőtől fitt, a cigarettától laza leszek. Egy kérdésem van csak: meddig?
Elnézést kérek, ha írásomban hiba található – közel négy éve nincs televíziónk –, és ha jelenleg nem a tusfürdő, hanem a reggeli müzli a fitt, a lényeg akkor sem változik, az átverés folytatódik.
Ha a valóban boldog nagymamámra gondolok, eszembe jut, hogy ő kóla nélkül is boldog, alpesi ásványvíz nélkül is kiegyensúlyozott és mentolos rágógumi nélkül is friss volt, pontosabban a mai napig az. Sőt elég természetes is, bár mellőzi a hidratáló alapozót, és akkor is vidám, ha nem TELE snack-et eszik.
Úgy vélem, elsősorban nekünk, fiataloknak kell elgondolkodnunk azon, hogy mit hiszünk el azoknak, aki a tévéreklámokban, az óriásplakátokon és egyéb helyeken hirdetnek, és akiket bizony mi tartunk el, sőt gazdagítunk azzal, hogy termékeiket ritkábban vagy sűrűbben megvásároljuk. Különben már rég tönkrementek volna, mi pedig szegényebbek lennénk egy-két agymosással.
Orczán Ildikó Annamária
olvasó



JELES NAPOK
 Augusztus 01.
   A szoptatás világnapja
 Augusztus 09.
   Állatkertek napja
 Augusztus 09.
   A bennszülött népek világnapja
 Augusztus 20.
   1989-ben e napon gyilkolták meg elefántcsont-csempészek George Adamsont, Joy Adamson munkatársát és férjét
 Augusztus 06.
   Hirosima-Nagaszaki emléknap
 
© Leveg? Munkacsoport 1991-2006. — Villámposta: szerkeszto@lelegzet.hu
A Lélegzetben megjelent írások és képek egyeztetés után, a forrás és a szerző feltüntetésével közölhet?k más kiadványokban.