Méregzsák
Természetes átverés
A biológusoknak és a vegyészeknek összehasonlíthatatlanul jobbak a lehetőségeik az ízharmónia megalkotására, mint a háziasszonyoknak az otthoni tűzhelyek mellett.
„A címkeköltők mesterséges természetességének, akárcsak a költészetnek, vannak bizonyos érintkezési pontjai a valóságos világgal, máskülönben a költészet teljesen érthetetlen lenne. A fűrészpor, amelyből a Haarmann és Reimer művészei eperaromát nyernek, ausztrál fákból származik, tehát kétségkívül természetes eredetű, a ricinus olaj, amelyből a BASF kémikusai finom őszibarack-aromát varázsolnak elő, szintén teljesen természetes, hiszen a Ricinus communis magjából préselték ki. A Trichoderma viride gomba szintén a természet elismert része, mégha gyakran átnézünk is fölötte, hiszen a földben él. Ma azonban egy évezredeken át észre sem vett tulajdonságának köszönhetően kókuszaromát termel, ez természetesen szintén természetes.” – legalább is a csomagolás felirata szerint.
A biológusoknak és a vegyészeknek összehasonlíthatatlanul jobbak a lehetőségeik az ízharmónia megalkotására, mint a háziasszonyoknak az otthoni tűzhelyek mellett.
Idézet: Hans-Ulrich Grimm: A leves hazudik c. könyvéből
Varga Judit
|